Limba Romana English

Portal Turism Romania


Cazare ieftina in Bucuresti
Apartamente in regim hotelier in Bucuresti - cea mai buna solutie de cazare. Locatii centrale, langa Centrul Vechi.
Detalii..

 

ROMANIA IN DATE SI CIFRE

Asezare 

Romania este situata in Europa de sud-est, in nordul Balcanilor, si are o populatie de peste 22 de milioane de locuitori. Romana este singura limba oficiala si totodata singura limba de sorginte latina din Europa de Est. Crescuti in respectul traditiilor religioase, romanii sunt in majoritate de confesiune ortodoxa. Maghiarii, germanii si romii sunt cele mai importante minoritati nationale. Teritoriul romaniei, cu o suprafata de aproximativ jumatatea teritoriului Frantei, este strabatut de lantul muntos al Carpatilor si este marginit la sud pe o distanta de 1075 km de fluviul Dunarea care se varsa, pritr-o spectaculoasa delta, in 

Harta Romaniei
harta Romaniei

Marea Neagra care invecineaza Romania in partea de sud-est avand o deschidere de peste 200 km. Statele vecine Romaniei sunt: Ucraina la nord, Ungaria si serbia in vest respectiv sud-vest, Bulgaria la sud si republica Moldova la est.

Clima

Clima Romaniei este temperat continentala, iar temperatura medie anuala variaza usor in functie de regiuni si relief fiind de aproximativ 12 grade Celsius in Campia Romana.  

Istorie

Romania are o istorie milenara si este in prezent o republica parlamentara bicamerala. Teritoriu locuit din mileniul 2 īnainte de Hristos, de triburile indo-europene ale tracilor. Unitatea statului Dac, este infaptuita de regele Decebal (87-106 d.Hr.). Noul stat va avea capitala la Sarmizegetusa. Īn urma razboaielor cu romanii condusi de īmparatul Traian īn anii: 101-102 respectiv 105-106, Dacia este cucerita si transformata īn provincie romana. Īncepe oficial procesul de romanizare al autohtonilor geto-daci. 
Statul modern romān a fost creat prin unirea principatelor Moldova si Muntenia (sau Tarii Rumānesti), īn anul 1859, odata cu alegerea concomitenta ca domnitor īn ambele state a 


Decebal - Cazanele Dunarii

lui Alexandru Ioan Cuza. Romānia a devenit independenta īn urma participarii la razboiul ruso-turc din 1877 - 1878, odata cu Serbia.

Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, Romānia va deveni o tara comunista sub influenta Uniunii Sovietice. In decembrie 1989, la capatul unei serii de evenimente sāngeroase, edificiul politic comunist s-a prabusit.

Dupa īncheierea Razboiului rece īn 1989, Romānia si-a īmbunatatit relatiile cu Europa, a aderat la NATO īn 2004 si a aderat la Uniunea Europeana.

 


Ulpia Traiana Sarmisegetuza


Closca cu puii de aur

Cetatea Blidaru

 

*Toate informatiile prezente in acest site au un scop pur informativ. Echipa Land of Choice nu isi asuma nici o responsabilitate pentru acuratetea datelor.
Parteneri: Tropolino | Guestus | Alia Accommodation
Copyright 1996 - 2019 all rights reserved

Contact: mail@land-of-choice.ro