Limba Romana English

Portal Turism Romania


Cazare ieftina in Bucuresti
Apartamente in regim hotelier in Bucuresti - cea mai buna solutie de cazare. Locatii centrale, langa Centrul Vechi.
Detalii..

Planuri de vacanta in Bucuresti iarna

3 zile in Bucuresti: muzee, parcuri, restaurante, etc...

Ziua 1:
Incepe ziua cu atractia principala: Casa Poporului, vizitele se fac in fiecare zi, intre 10.00 si 16.00, individual sau in grup. Taxa de intrare este de 15 lei. Pensionarii, elevii si studentii au acces gratuit, dar trebuie sa prezinte la intrare carnetul de elev, student, respectiv talonul de pensie. Pentru a programa o vizita contactati Centrul educational, Camera Deputatilor Tel: +40 (021) 414 1458, e-mail: educatie@cdep.ro

Continua vizitand Curtea Veche dupa care poti arunca o privire la Hanul lui Manuc aflat in apropiere. Mergi mai departe pe Dealul Mitropoliei unde vei putea vizita Patriarhia Romana

Casa Poporului - Palatul Parlamentului

A sosit timpul pentru putina odihna asa ca indreapta-te catre Piata Universitatii si incalzeste-te, cu un vin fiert, la un restaurant de pe strada Selari. Daca mai ai energie plimba-te pe strada Lipscani, admira biserica Stavropoleos, cladirea CEC sau biserica Coltea

Ia cina la celebrul restautant "Caru cu Bere".

Caru cu Bere
Ziua 2: Relaxeaza-te intr-o plimbare pe aleile parcului Herastrau. Viziteaza apoi Muzeul Satului.
Asezat pe o latura a parcului Herastrau in paralel cu soseaua Kiseleff, Muzeul Satului prin marimea sa, este cel mai mare muzeu in aer liber din Europa, ce atrage prin frumusete numerosi turisti straini,  dar si bucuresteni dornici de plimbare. 

Continua in aceeasi nota si mergi sa vizitezi Muzeul Taranului Roman aflat in aceeasi zona.
Muzeul Satului Muzeul Satului Muzeul Satului Muzeul Satului Muzeul Satului Muzeul Satului

A sosit momentul sa schimbi zona asa ca e timpul sa iei un mijloc de transport pentru a te deplasa la Gradina Botanica iar apoi viziteaza Muzeul Palatului Cotroceni.

Spre seara intoarce-te in centru si ia cina la Terasa Doamnei.


Ziua 3:

A sosit momentul pentru a lua o gura de arta asa ca viziteaza Muzeul National de Arta Moderna din Piata Revolutiei. Aici mai poti admira cladirea Ateneului Roman, Biblioteca Universitara, etc... dupa care te poti relaxa pe aleile Gradinii Cismigiu. Dupa ce ti-ai facut o rezervare in prealabil asista la un concert de opera la Ateneul Roman sau la Opera Romana.

Incheie ultima zi cu o cina vanatoreasca la restaurantul "Burebista"

Calatoria:
Zborurile internationale aterizeaza pe aeroportul Henry Coanda - Otopeni, la 16 km de centru. Cursele low cost aterizeaza pe aeroportul Aurel Vlaicu din Baneasa. Taxiurile si autobuzele fac legatura cu orasul. In cazul taxiurilor folositi doar companiile agreate de aeroport sau faceti comanda la telefon; nu va lasati inselati de particulari chiar daca poarta o legitimatie falsa. 

Transportul:
Orasul poate fi explorat pe jos, cu metroul sau autobuzul, sau cu taxiul. Taxiurile sunt ieftine si au tariful afisat in exerior. Asigurati-va ca aparatul de marcat functioneaza.

Vremea:
Vremea este in general rece cu temperaturi ce coboara adesea sub zero grade Celsius si poate atinge minime de sub -20 grade. Ninsorile sunt obisnuite si uneori pot deveni abundente.  

Sugestii cazare:
  - www.in-bucharest.com -
traieste cateva zile ca un bucurestean inchiriind un apartament in regim hotelier in Bucuresti, o alternativa foarte buna la hoteluri, constand in apartamente mobilate si utilitate care se pot inchiria pe termen scurt sau lung.

Sugestii restaurante:
Romania are un specific culinar divers atat cu influente balcanice dar si austro-ungare. Incearca faimosul ciolan de porc cu varza si mamaliguta sau un meniu vanatoresc cu carne de urs, mistret, caprioara sau fazan. Majoritatea restaurantelor va ofera minunate spectacolele de dansuri la care veti fi invitati sa luati parte.

  - Caru' cu Bere - locul unde vă puteţi infrupta din cele mai gustoase bucate şi unde puteţi savura bere facută după o reţetă unică, originală din 1879.
  - Terasa Doamnei - restaurantul va invita sa savurati intr-un cadru intim si linistit in acordul muzicii populare, preparate din bucataria romaneasca.
 

Pret pentru doua persoane:
Aprox. 150 Euro pe zi pentru cazare, masa si transport local.

Sfaturi practice:
- cumpara dinainte bilete la spectacole
- fa programare din timp pentru vizite la Casa Poporului sau la Palatul Cotroceni 
- nu intra in vorba cu fetele prea prietenoase (sau vei regreta)
- foloseste doar taxiuri cu preturile afisate si cu aparat de marcat functionand. 
- atentie la buzunare in zonele aglomerate


 

*Toate informatiile prezente in acest site au un scop pur informativ. Echipa Land of Choice nu isi asuma nici o responsabilitate pentru acuratetea datelor.
Parteneri: Tropolino | Guestus | Alia Accommodation
Copyright 1996 - 2019 all rights reserved

Contact: mail@land-of-choice.ro