Limba Romana English

Portal Turism Romania


Cazare ieftina in Bucuresti
Apartamente in regim hotelier in Bucuresti - cea mai buna solutie de cazare. Locatii centrale, langa Centrul Vechi.
Detalii..


Litoralul Marii Negre

Constanta (Bucuresti 267 km)

Din punct de vedere turistic, Constanta este veriga centrala a lantului de statiuni create sau marite si modernizate incepand din anul 1960 de la Midia (in nord) pana la Mangalia (in sud) adica pe o lungime de peste 50 km din tarmul Romanesc al Marii Negre.

Orasul are o istorie straveche. Inceputurile asezarii se pierd in negura veacurilor indepartate, acolo unde istoria da mana cu legenda. Una dintre legende spune ca fondatorul Tomisului ar fi eroul grec Tomos, care a venit din Asia Mica pentru a fonda aici o colonie milesiana. 

Constanta zilelor noastre este un oras modern, unde noul isi face loc tot mai mult, fara a stirbi insa valoarea pretioaselor monumente ale trecutului.

Cazinoul este o impozanta constructie de pe faleza, ridicata in anii 1904-1909. Aici functioneaza sali de receptie, sala de expozitie, restaurant cu terasa spre mare.

Acvariul se afla peste drum de Cazino, expune circa 4500 de specii din fauna Marii Negre, a Dunarii si a lacurilor Romanesti.

Portul turistic Tomis este amenajat in partea de nord a falezei. Hidrobuze, ski-jeturi si si  iahturi stau la dispozitia turistilor pentru plimbari de agrement de-a lungul litoralului.

Mamaia (Constanta 5 km)

Pornind de la Constanta in numai cateva minute, ajungem la Mamaia. La intrare ne intimpina silueta celui mai,inalt hotel din aceasta statiune, hotel Parc . 

Salba de elegante si cochete hoteluri, restaurante, baruri, teatre de vara, magazine, se desfasoara de-a lungul fisiei de pamint,.scaldata la rasarit de valurile marii, iar la apus de apa dulce a lacului Siutghiol. 

Datorita acestei minunate asezari, se simte necontenit suflul brizelor de zi si de noapte; care bat cand dinspre mare, cand dinspre lac. Acest cordon pe care este asezata Mamaia, are o lungime de cca 15 km si o latime variind intre 150-400 metri.

Plaja, formata din nisip foarte fin, de orgine cochilifera, se desfasoara in partea de rasarit a statiunii, pe o lungime de aproape 10 km. Este cea mai mare plaja a litoralului romanesc. 

Hotelurile din Mamaia dispun de numeroase camere, avand o mare capacitate de cazare. Exista de asemenea aici numeroase piscine printre care si o piscina olimpica de mare capacitate, pentru concursuri nautice interne si internationale, terenuri de sport, de mini-golf s.a. 

Bazele sportive de pe malul lacului Siutghiol ofera largi posibilitati pentru practicarea sporturilor nautice, fiind dotate cu ambarcatiuni diverse: barci, hidrobiciclete, iole, barci cu motor. Restaurante cu specific romanesc dar si strain stau la dispozitia vizitatorilor. 

Insula Ovidiu, situata pe lacul Siutghiol, gazduieste un restaurant rustic, cu colibe acoperite cu stuf, unde se servesc preparate pescaresti si cu specific dobrogean.

 

 

Cazino - Constanta

Constanta

AquaMagic Mamaia

Rasarit de soare - Mamaia

Telegondola  -  Mamaia

Plaja la Mamaia

 

*Toate informatiile prezente in acest site au un scop pur informativ. Echipa Land of Choice nu isi asuma nici o responsabilitate pentru acuratetea datelor.
Parteneri: Tropolino | Guestus | Alia Accommodation
Copyright 1996 - 2019 all rights reserved

Contact: mail@land-of-choice.ro