Limba Romana English

Portal Turism Romania


Cazare ieftina in Bucuresti
Apartamente in regim hotelier in Bucuresti - cea mai buna solutie de cazare. Locatii centrale, langa Centrul Vechi.
Detalii..

 

MUNTII CARPATI 

Carpatii Romanesti se impart in trei grupe: Carpatii Orientali, Carpatii Meridionali si Carpatii Occidentali

Lungimea Carpatilor Orientali si a celor Meridionali, de la granita nordica a tarii si pana la defileul Dunarii - Portile de Fier, este de cca 750 km, iar latimea lor variaza intre 40 si 110 km. 

Cele mai inalte culmi se afla in Carpatii Meridionali - Moldoveanu (2544 m) si Negoiu (2535 m), care, datorita configuratiei lor alpine, mai sunt numiti si "Alpii Transilvaniei". 

Inaltimea medie a Carpatilor Orientali este de cca 950 m, mai mica decat cea a Carpatilor Meridionali (1136 m). Limita dintre cele doua grupe de munti este considerata de geografi Valea Prahovei

Carpatii Occidentali ai Romaniei sunt formati din Muntii Apuseni si Muntii Banatului, situati in vestul si, respectiv, sud-vestul tarii. Culmile lor nu depasesc 1850 m, motiv pentru care sunt considerati munti de inaltime medie. Numeroase vai pitoresti, brazdate de ape curgatoare, despart masivele muntoase ale Carpatilor Romanesti, subimpartindu-le in unitati mai mici.SINAIA (Bucuresti 127 km; Ploiesti 67 km). 

Altitudine 798 m. Situata la poalele Bucegilor, pe un picior al muntelui Furnica, Sinaia are o clima subalpina, temperatura medie fiind de 14°C. Este una dintre cele mai frecventate localitati de munte din Romania. Chiar inainte de intrarea in statiune, intr-o poiana situata la cca 50 m de sosea, se afla campingul «Izvorul Rece», care ofera posibilitati de popas in bungalow si corturi, dispunind de restaurant, grup sanitar etc. 

Mii si mii de turisti vin la odihna in acest centru turistic, cu elegante si confortabile vile, hoteluri si restaurante, magazine, cinematografe si cu doua telecabine pentru urcat in muntii Bucegi. 

Spatarul Mihai Cantacuzino a ridicat in anul 1695 o manastire (str. Manastirii 1), careia i-a dat numele de Sinaia in amintirea unui lacas de acelasi gen de pe muntele Sinai si care constituie azi un interesant obiectiv turistic.

Asezarea de aici, numita initial Izvorul, a imprumutat apoi numele manastirii si a cunoscut o rapida dezvoltare dupa 1878, cand s-a construit calea ferata pe valea superioara a Prahovei. 

Turistii pot vizita aici Muzeul Peles, amenajat intr-o constructie - fosta resedinta regala - ridicata intre anii 1875-1883 - in a carei arhitectura predomina stilul renasterii  germane. Decoratia in lemn, foarte bogata atit in inteior cat si in exterior, da castelului o nota specifica. In interior, castelul prezinta o varietate de stiluri arhitecturale: stilul renasterii italiene si engleze, barocul, rococoul, hispano-maur, precumpanind insa stilul renasterii germane.

Castelul are 160 de camere si sali in care pot fi vazute tablouri semnate de pictori ilustri din arta universala (TiepoIo. Cornelis de Wael, A. Becker, reprezentanti ai scolilor lui Rubens si Corregio), sculpturi in lemn si fildes, arme din secolele XV si XVI, covoare orientale, vitrouri elvetiene (din secolele XVI si XVA), tapiserii si mobilier de diverse stiluri. 

Retin atentia holul de onoare, sala oglinzilor, Sala armelor (armuri, halebarde, arbalete, archebuze), sala trofeelor (cu diverse arme turcesti capturate de ostasii romani in razboiul din 1877-1878), sala de consiliu (cu vitralii elvetiene de la sfarsitul secolului al XVI-lea), sala florentina (decorata in stilul renasterii italiene), sala coloanelor (cu numeroase piese de mobilier italienesc), sala maura (decorata cu arabescuri din stuc colorat si auriu si avind mobilier arab cu incrustatii de fildes si siedef), salonul turcesc (cu plafonul, peretii si mobilierul acoperit cu broderii de matase), galeria de marmura (in stilul renasterii italiene), sala de muzica (in stilul renasterii engleze), in fine apartamentele oaspetilor, unele amenajate in stil rococo, iar altele in stil baroc german. 


Castelul este inconjurat de un intins parc (cca 6 ha), cu terase dispuse in trepte, ornamentat cu balustrade, statui si fantani.

 
In apropiere de castelul Peles se afla castelul Pelisor construit intre 1899-1903 tot in stilul renasterii germane, dar de proporti mai modeste. Castelul dispune de 70 de camere. In cadrul aceluiasi complex se afla si o alta cladire, Foisorul, fosta casa de vanatoare cuprinzind 42 de camere.

 
In incinta Pelesului s-a amenajat si un interesant muzeu de arta decorativa care prezinta valoroase portelanuri de Meissen si Sevres, faianta italiana din diverse centre s.a. 

Sinaia cauta sa devina o gazda cat mai agreabila pentru vizitatorii sai si de aceea isi sporeste mereu patrimoniul turistic.

 
Excursii in muntii Bucegi. Sinai a este un punct de pornire in excursii interesante pe Bucegi. Un drum accesibil si autovehiculelor urca spre cota 1400 unde isi inalta silueta hotelul «Alpin». Din Sinaia se poate urca la Cota 1400 cu telecabina, iar de acolo pina la platoul Bucegilor cu alta telecabina. Datorita acestor mijloace a fost mult inlesnit atat accesul amatorilor de drumetie de munte cit si al schiorilor la cele mai cautate pirtii din aceasta zona. Acestia au la dispozitie, in sezon si un teleschi intre Cota 1400 si Cota 1500. 


Cu 100 m mai sus se afla cabana «Valea cu brazi», asezata intr-o poiana larga imprejmuita de brazi.

Sinaia

Sinaia

Sinaia

Sinaia

Muntii Bucegi
 
*Toate informatiile prezente in acest site au un scop pur informativ. Echipa Land of Choice nu isi asuma nici o responsabilitate pentru acuratetea datelor.
Parteneri: Tropolino | Guestus | Alia Accommodation
Copyright 1996 - 2019 all rights reserved

Contact: mail@land-of-choice.ro