Limba Romana English

Portal Turism Romania


Cazare ieftina in Bucuresti
Apartamente in regim hotelier in Bucuresti - cea mai buna solutie de cazare. Locatii centrale, langa Centrul Vechi.
Detalii..

 

TRADITII

Arta, arhitectura si traditiile populare romanesti se disting in Europa prin marea lor originalitate si permanenta lor de-a lungul secolelor. Diversitatea obiceiurilor si traditiilor pune in evidenta specificul etnografiei regionale: jocuri cu masti in Moldova, artizanat si dansuri populare in Oltenia, costumele de sarbatoare in Transilvania, arta prelucrarii lemnului in maramures, civilizatie pastorala in apuseni.

Cimitirul Vesel din Sapanta - Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Maramures
Cimitirul Vesel Sapanta Maramures
Cimitirul Vesel Sapanta Maramures

Sapanta este o comuna tipic maramureseana in care poate fi vazut un cimitir cu totul aparte, de o mare originalitate. Este numit cimitirul vesel, deoarece crucile impodobite cu sculpturi poarta si desene, in culori vii, infatisand trasaturile negative (mai ales) sau pozitive ale celor ce-si dorm aici somnul de veci. Acestea sunt opera unui iscusit mester populat - Ion Stan Patras -care improvizeaza si versuri pe originalele sale monumente funerare. La 12 kilometrii de sat se afla un izvor cu apa minerala si o cascada formata de acesta.

Costume traditionale, pori sculptate si biserici de lemn

Costum Traditional Maramures
Biserici de Lemn Maramures

 

*Toate informatiile prezente in acest site au un scop pur informativ. Echipa Land of Choice nu isi asuma nici o responsabilitate pentru acuratetea datelor.
Parteneri: Tropolino | Guestus | Alia Accommodation
Copyright 1996 - 2019 all rights reserved

Contact: mail@land-of-choice.ro