Limba Romana English

Portal Turism Romania


Cazare ieftina in Bucuresti
Apartamente in regim hotelier in Bucuresti - cea mai buna solutie de cazare. Locatii centrale, langa Centrul Vechi.
Detalii..


VIATA CULTURALA

In Romania exista, actualmente, o bogata activitate teatrala. Numai in Bucuresti functioneaza 9 teatre dramatice, un teatru de papusi si marionete, un teatru de estrada si un teatru de opereta. Remarcabile ansambluri teatrale, inzestrate cu localuri corespunzatoare exista la Cluj si Tg. Mures (unde functioneaza si teatre in limba maghiara), la Iasi, Piatra Neamt, Timisoara, Arad, Sibiu, Brasov, Oradea, Baia Mare, Botosani, Pitesti, Constanta, etc...

In domeniul muzicii, Romania a avut si are mari interpreti si o serie de compozitori apreciati. Romania are o bogata retea de institutii muzicale: 17 orchestre simfonice, 6 teatre de opera si 13 teatre de opereta si varietati.

Artele plastice avand radacini profunde in cele mai vechi traditii ale creatiei populare, s-au manifestat de-a lungul timpului sub diferite forme. Expozitii de arta si muzee pot fi vizitate atat in Bucuresti cat si in orasele importante ale Romaniei.

Ateneul Roman Bucuresti
Ateneul Roman Bucuresti
 

Noaptea Institutelor Culturale Bucuresti

Noaptea Institutelor Culturale, care ajunge în 2009, la cea de a treia ediţie, numără acum, mai mulţi co-organizatori, mai multe evenimente şi câteva surprize formidabile.

Organizatorii au ticluit o jumătate de an pentru a pregăti cea mai frumoasă noapte din miez de vară. Totul sub pălăria europeană a Institutelor Culturale (EUNIC). Concerte în aer liber, expoziţii, lungmetraje şi scurtmetraje, degustări, jocuri şi premii, dar mai ales multe surprize în cele 8 locaţii unde cele 12 centre şi institute culturale partenere isi asteapta vizitatorii de la 6 seara la 4 dimineaţa.

RATB-ul s-a alăturat acestui eveniment şi vă invită, pe un traseu special conceput, să călătoriţi gratuit toată noaptea ca să nu rataţi nici un eveniment. Dacă vă place să trăiţi aventuros, puteţi să închiriati biciclete de la Centrul Cicloteque (Bd. Kogălniceanu nr. 34-46), care va avea, la rândul său, o Noapte albă. 

Sigur, puteţi merge şi pe jos pentru cea mai culturală Noapte a verii. Veti fi asteptati cu felurite bunătăţi culturale şi culinare aici:


British Council, Calea Dorobanţilor nr. 14
Česke Centrum, Str. Ion Ghica nr. 11
Institutul Cultural Român, Aleea Alexandru nr. 38
Instituto Cervantes, Str. Marin Serghiescu nr. 12
Institut Français, Bd. Dacia nr. 77
Istituto Italiano di Cultura „Vito Grasso”, Aleea Alexandru nr. 41 
Bukaresti Magyar Kulturális Intézet, Str. Batiştei nr. 39
Instytut Polski w Bukareszcie, Str. Popa Savu, nr. 28

Opera Romana Bucuresti
Opera Romana Bucuresti

Muzeul National de Arta - Bucuresti
Muzeul National de Arta - Bucuresti

 

*Toate informatiile prezente in acest site au un scop pur informativ. Echipa Land of Choice nu isi asuma nici o responsabilitate pentru acuratetea datelor.
Parteneri: Tropolino | Guestus | Alia Accommodation
Copyright 1996 - 2019 all rights reserved

Contact: mail@land-of-choice.ro